ZOEK EEN VERTROUWDE SPARRINGPARTNERElke ondernemer zou tenminste één eigen sparringpartner moeten hebben.
Het zou wat mij betreft bij wet geregeld moeten worden, bij wijze van spreken.
Zo belangrijk is het.

Met een sparringpartner bedoel ik niet een duurbetaalde adviseur die je eens per maand komt bezoeken, aan wie je moet uitleggen wat je gedaan hebt en die je de opdrachten voor de komende maand verstrekt. Wat ik wél bedoel is iemand die mee denkt, tegen denkt, vraagt, luistert, duwt, trekt,gas geeft, remt, stimuleert en inspireert. Het is jouw onderneming en dus jouw verantwoordelijkheid. Ik ga niet op jouw stoel zitten. Als sparringpartner mag ik dat niet en wil ik dat niet.

 

Er zijn ondernemers die zelf hun organisatie naar betere prestaties en resultaten leiden. Voor hen ben ik beschikbaar als kritische sparring partner. Ik denk met je mee in het bepalen van de doelstellingen en in de aanpak van het veranderingsproces. Ik beperk me bij het sparren tot de ondernemers in het MKB en ook tot de processen van innovatie van hun business en organisatie.

 

Ikzelf heb twee sparring partners. De ene is iemand die in mijn vakgebied werkt (innovatie van business en organisaties) en de andere is een ervaren ondernemer. Het zijn mensen die ik vertrouw. Ik heb een prima verbinding met hen, zonder dat we privé vrienden zijn. Ze zijn oprecht geïnteresseerd in mij als ondernemer en in mijn business. Een paar keer per jaar spreek ik met ze af, en praten we mijn business en mijn vakgebied door. Of leg ik ze iets bijzonders voor waar ik mee bezig ben of waar ik mee worstel. Ze hebben niet de wijsheid in pacht maar stellen me kritische vragen, die me aan het denken zetten, en ik vraag hen met me mee te denken als ik met een lastig probleem zit, of wanneer ik weer eens een nieuw plan heb bedacht. Soms krijg ik complimenten voor mijn geweldige ideeën (daar hou ik wel van) en soms wijzen zij mij erop dat ik misschien beter een andere koers kan varen. Elke ontmoeting met hen brengt me naast plezier ook een vracht aan tips en nieuwe inzichten. Ze inspireren me en ik krijg er energie van. Deze mensen zijn voor mij van onschatbare waarde.

 

Andersom vervul ik een dergelijke sparringrol zelf ook voor een aantal ondernemers en management teams.  Het belangrijkste van een goede sparringpartner is dat hij raakvlakken heeft met je business of je ondernemerschap en daarnaast is het van belang dat er een “klick” en een vertrouwensband is tussen jou en hem of haar.

 

Geloof me als ik zeg dat een goede sparringpartner goud waard is voor je.

Als jij een sparringpartner voor jou of je management team wilt, vul dan hier je gegevens in.

Ik neem dan contact met je op voor het maken van een afspraak. Dan kunnen we zien of we klikken met elkaar. Want zonder de “klick” kan sparring niet werken.